Moje vojna Šťáhlavy
Základní vojenskou službu jsem si odkroutil nejprve v Plzni-Slovanech, pak různé krátké odvelení na výstavbu tankové střelnice u Tachova Na labuti, maloval jsem výcvikové středisko kuchařů za Plzní, byl jsem v Praze na spartakiádě jako topič v kuchyni, na cvičení dělostřelců na Doupově a v půlroce mě převeleli do Šťáhlav, kde jsem byl rok. Šťáhlavy byla na Plzeňsku nejlepší vojna. Malá kasárna v lese, 15 vojáků, dva absolventi, náčelník. Naší prací bylo starat se o muniční sklad, který byl asi kilometr nad kasarnama. Tahali jsme bedny s municí, čistili les, sbírali houby a opravovali stará kasárna. Sloužil jsem tam v letech 1980-81. Vojnu jsem absolvoval jen 19 měsíců a zkrátili mi jí o 5 měsíců, protože jsem podepsal nábor a šel pracovat na šachtu jako strojvedoucí. Fotografie současných kasáren jsem udělal v roce 2007. Nyní je muničák zrušený a srovnaný se zemí, kasárna někdo koupil a bydlí tam.
Společně se mnou tam sloužili kluci, kteří se postupně rozlétli do civilu. Pokud se na tyto stránky dostanou, třeba zavzpomínají a ozvou se.
Pavel Tvrz - řidič, Litvínov-Hamr, tel.605 448 686
Miloš "Bejkr" Hruška - kuchař, miloshruskazr@seznam.cz
Miroslav Šanc - byl někde od Kolína
Leo Dorozlay - Slovensko, Ižop, zemřel 2001, uchlastal se
Tono Vašíček - Slovensko, snad Ľubela
Luboš Smutný - směna v kuchyni, Uhelná Příbram 75, tel.725 106 597, lubos.smutny@tiscai.cz
Radko Jasanský - mechanik signálky, tel. 605571896, Trávník 2014, Česká Třebová, www.truhlarstvijas.cz, radko.jasansky@worldonline.cz
Kohout - České Budějovice
Sukupa - Slovensko
Milan Guzi - řidič, tel.605783832, Štětí
Josef Dolhy - Slovensko Přešov
Josef Damankoš - Slovensko Prešov
Semerád - České Budějovice
Mašek - Tábor



Seznam předmětů a zařízení v místnosti >>

fotografie z vojny >>

Kasárna Šťáhlavy

muničák >>

štáb >>

kuchyň >>

dolní barák >>

horní barák >>

 

TOPlist